top of page

GML Estate lanceert energiezuinige bedrijfsgebouwen in Roeselare

De oplevering van het project genaamd “Teampark” staat gepland voor de zomer van 2023.

Projectontwikkelaar GML Estate lanceert de verkoop van 4 energiezuinige en architecturaal sterke bedrijfsgebouwen in Roeselare. De oplevering van het project genaamd “Teampark” staat gepland voor de zomer van 2023. Het bedrijvenpark telt 4 veelzijdige units tussen de 1.000m2 en 2.600m2, met tal van mogelijkheden. Van productie en opslag tot showroom en kantoorruimte, Teampark is flexibel ingericht waardoor het voor een brede waaier van activiteiten geschikt is. In elk facet van het project komt telkens 1 motief terug: duurzaam ondernemen.

Duurzaam ondernemen is aan een sterke opmars bezig wereldwijd. Jaar na jaar groeit de vraag naar duurzame bedrijfsgebouwen ook bij Belgische bedrijven, maar het aanbod blijft gering. De combinatie “ecologisch verantwoord” en “fiscaal aantrekkelijk” maken dergelijke complexen dan ook bijzonder interessant voor middelgrote bedrijven. Als projectontwikkelaar is het een ware opgave om de rendabiliteit van het project en het duurzame karakter zo goed als mogelijk op elkaar af te stemmen. Daarnaast is het als ontwikkelaar onmogelijk alle expertise in huis te hebben, daarom heeft GML Estate zich laten omringen met de experts in het vak om duurzaamheid als kernprioriteit te bewaken.


Elk bedrijfsgebouw is voorzien om een duurzame en ecologische infrastructuur te integreren. Het energieverbruik kan met behulp van slimme software verlaagd worden tot het absolute minimum. Energie kan opgewekt worden met behulp van zonnepanelen, die door het groendak een verhoogd rendement genereren. Bovendien absorbeert het groendak regenwater en draagt het bij tot een stabielere temperatuur in het gebouw. Hoge plafonds, lichtstraten en grote ramen zorgen dan weer voor veel natuurlijke lichtinval. Voor de constructie van de gebouwen is gekozen voor duurzame materialen zoals beton, hout, staal en aluminium. De gebouwen zijn omringd door een groenlandschap met wadi’s die dan weer het regenwater opvangen in grote reservoirs.


De oplevering van Teampark staat gepland voor de zomer van 2023. Voor de ligging van het complex is strategisch gekozen voor de Industrieweg, vlakbij de afrit van de E403. Een centrale ligging in West-Vlaanderen tussen Brugge, Ieper en Kortrijk en zeer goed bereikbaar.

Maxime Dumarey van GML Estate heeft alvast veel vertrouwen in de toekomst van Teampark:

“Met Teampark gaan we voor bedrijfsgebouwen die klaar zijn voor de komende 100 jaar. Het is steeds onze missie geweest om kwalitatief en duurzaam vastgoed te bouwen, maar hier gaan we toch weer een stapje verder. Bovendien zien we dat er een grote vraag is in de regio naar bedrijfsgebouwen tussen de 1.000m2 en 2.600m2. Dit zijn ook de oppervlaktes die kunnen dienen voor productie en het creëren van toegevoegde waarde, wat dan weer moet leiden tot extra tewerkstelling. Onze familie heeft jaren ervaring in de industrie en deze willen we samen met de duurzaamheidsexperts inzetten om tot een resultaat te komen waar we oprecht fier op kunnen zijn”.


Website: www.teampark.be

bottom of page