top of page

GML ESTATE verkoopt Village Economique

Sint-Martens-Latem, op 20 oktober 2023 overhandigt GML ESTATE spreekwoordelijk de sleutel van Village Economique aan zijn nieuwe eigenaar.

Een terrein van 7 hectare dat de vastgoedontwikkelaar van een kostenpost omzette in een rendabel en aantrekkelijk vastgoed. Meer dan ooit is GML ESTATE klaar om nieuwe investeringen op te zetten.


Eind 2018 kocht GML ESTATE een voormalige productiesite van STILL in Montataire, ten noorden van Parijs. Op de site van 7 hectare werden heftrucks gemaakt, maar op het moment van de aankoop stonden de gebouwen al even leeg. Het resultaat: hoge vaste kosten aan bewaking, onderhoud, verzekering en taksen. GML ESTATE zag het potentieel van de site met zijn unieke troeven door zijn ligging en kwalitatieve gebouwen. Met het aanduiden van Yvan Lippens als development manager kon de ontwikkeling ervan beginnen.


Van kostenpost tot attractief vastgoed

“Door lokale gebruikers te betrekken en naar hun noden te luisteren, wisten we een sterk product in de markt te zetten”, legt Yvan Lippens uit. “Met een gefaseerd investeringsplan zetten we Village Economique op. We splitsten meer dan 23.000 vierkante meter aan verhuurbare oppervlakte op in kantoorruimtes en kmo-units van 350 tot 3.000 vierkante meter.”


Met een bezetting van meer dan 90 % en 63 huurders met een breed scala aan activiteiten is dit een geslaagd project voor GML ESTATE. “Door hard werk en slimme investeringen is de verlaten en verwaarloosde site vandaag een attractief vastgoedproduct. Dat bevestigt ook de verkoop aan een gerenommeerde Belgische institutionele investeerder.”


Het tekenen van de verkoopakte is zonder twijfel een belangrijke transactie voor GML ESTATE. De projectontwikkelaar staat klaar om nieuwe investeringen aan te gaan in België en Frankrijk, beaamt Guillaume Dumarey, bestuurder van GML ESTATE. “Voor ons is dit het startschot om ons nog intensiever toe te leggen op het vinden van nieuwe investeringsopportuniteiten. We danken dan ook alle lokale diensten en overheden, partners en leveranciers voor het vertrouwen en de constructieve samenwerking, en wensen de nieuwe eigenaar alle succes toe.”

bottom of page